Nebun de legat…

Pentru tine scriu…

Adio

Posted by parintele2 on 18 February, 2009

Atat de mult mi-am dorit sa iti spun asta! De cate ori stateam si ma gandeam cand va veni clipa in care voi putea sa stau drept, fara nici cea mai mica retinere, si sa spun senin “Adio”.

M-am saturat de tine! M-am saturat sa te simt intotdeauna rece. Atat vroiam de la tine, un pic de caldura, sa imi simt sufletul cum tresalta macar un pic. Dar nu. Tot ce primeam din partea ta era… nimic… Esti un sloi, asta esti, incapabila de a face macar sa apara o floare. Sa-mi bag picioarele de nu am incercat. Zambeam cu stoicism cand ma faceai sa stau acasa, in pat, gandindu-ma cu regret cum era acum o jumatate de an. Era atat de bine. In fiecare zi ma trezeam cu zambetul pe buze si asteptam cu nerabdare sa savurez fiecare minut. Si il savuram. Si eram atat de fericit. Si nu vroiam sa se termine. Dar a trebuit sa se termine, nu-i asa? A trebuit sa o faci din nou. asa cum ai facut-o si inainte. Macar o data speram sa fie altfel. Chiar speram! Citisem studii si experimente si credeam ca de data asta va fi altfel. Dar nu. Pentru a nustiu cata oara te-ai comportat exact la fel. Degeaba am crezut ca te poti schimba. La fel. Si asa vei fii pentru totdeauna.

Mi-e dor, atat de dor de cum era atunci – nu aveam nevoie de mai nimic. Era de ajuns sa am pe mine un tricou si-mi era de ajuns. Nu ca acum, cand imi trebuie casa, masina si multe altele. Ma multumeam cu asa de putin. Totul era inflorit in jurul meu. Iarba era atat de verde! Cerul atat de albastru. Pasarelele atat de vesele. Atat de bine! Si s-a intamplat, s-a dus totul pe apa sambetei… Acum totul mi se pare mohorat. Nu am mai vazut soarele de nu stiu cand. Simt frigul in oase. Nu mai rezist.

Asa ca iti spun adio. Nu te mai vreau. Nu vreau sa ma mai trezesc dimineata si sa vad ca esti tot aici. Du-te altundeva. Aici nu mai esti dorita. Crede-ma. Si nu e vorba doar de mine. Asa cum eu nu te mai doresc in preajma mea, asa si ceilalti. Nimeni nu te mai vrea aici. Poate ca inainte cineva isi dorea sa te vada, ca poate i-ai lipsit. Dar si asta de rare ori. Asa ca pleaca!

La asta ma gandeam azi dimineata in timp ce curatam masina de zapada. Sa ma fut pe ea iarna. Nu mai vreau frig, nu mai vreau zapada, nu mai vreau viscol, nu mai vreau turturi, nu mai vreau sa ma imbrac gros, nu mai vreau nimic de la ea! Vrea caldura, vreau sa transpir, vreau sa stau cu usa de la balcon deschisa, vreau sa fumez in camera, vreau sa beau 4 litri de apa pe zi, sa ies la un gratar si multe multe altele.

Astazi am gasit si stirea asta – desi e cam veche, e entuziasmanta – spor la citit – Iti multumim dle URS. Deci, ADIO IARNA!!!

20 Responses to “Adio”

  1. Only I said

    … ce bine suna pana la coordonata temporala “azi dimineata”.
    Super tare!

  2. parintele2 said

    Pai asta era si ideea 😉
    O zi frumoasa Only I!

  3. honey said

    Fratele meu alb, eu mai am putin si emigrez! Ieri era frumos, soare, alea alea si cand m-am trezit am vazut alb afara si rosu in fata ochilor…Chiar acum ma uit cum se hatzana copacul de langa geam de la vant…ingrozitor.
    I feel ya.

  4. alina said

    Tu te-ai saturat de iarna? ..Hai in Chicago unde din 1 dec numa pe “ea” am vazut-o in fata ochilor (zapada: toata s-a adunat aici, frig : intre -27 si -8 grade..mult timppp , vant …e windy city)..deci bucura-te ca e cum e!
    Asa ca zic si eu : ADIOOOOOOOOOOO …GATAAAAAA…:(

  5. parintele2 said

    Alb de la zapada in puii mei :(.

    Lasa ca mai e un pic si trece. N-ai vazut ce a zis ursu? 🙂

  6. parintele2 said

    Ofof roscato, apai ce sa iti fac?
    Striga si tu ADIO, poate te aude si intelege ca nu mai e dorita!
    Spor la invatat 😉

  7. FuLGdeneA said

    Si cand te gandesti ca a pacalit si ursul….

  8. parintele2 said

    Oh da Fulgdenea, mai ales pe mine m-a pacalit. Chiar credeam sa fie altfel, mai ales dupa stirea aia. Dar nuuuuu, a trebuit sa curat si azi zapada? A trebuit! Futu-i! Bem azi ceva? 😉

  9. FuLGdeneA said

    Pai de necaz….si frig….ar merge un paharel de ceva…;)

  10. parintele2 said

    Da domle, suntem ardeleni, cand e frig bem o tuica!
    Nu tu ceai, nu tu Fervex, hai sa dam pe gat alcool. Nu te gandesti ca ti se duce tineretea cu anii, vorba cantecului?
    Glumesc tu, ne facem muci!!!

  11. Evil monkey said

    Sincer! Aşa-i că toata polologhia asta a fost menită să îmbrace “..în timp ce-mi curăţam maşina..”, ca să te dai şi tu motorizat; ‘geaba că nu puteai fi fudul destul altfel, eh? .. EH?!

  12. parintele2 said

    Da Evil monkey, intr-adevar. 🙂 Si chiar asteptam sa vad, nu zice nimeni de asta 🙂
    Dar asta cu masina este doar unul din cele 2 “chestii” menite a fi imbracate.
    Si btw, this is some freakin shit, azi am mancat un banana split si acuma imi scrie crazy monkey! WTF?

  13. A said

    Nu puteam sa descriu mai bine totul..deci…subscriu – ADIO IARNA!!!

  14. parintele2 said

    Macar de-ar pleca odata… 😦

  15. Bogdan said

    Nu cred sa iti fi povestit… dar la sfarsitul lui octombrie 2008, o baba dintr-o casa de langa mine (stii de unde) s-a sinucis… si pariam ca e din cauza vremii, ca aici precum stii lumea devine depresiva…vezi soarele numai cand zbori… NU MA !…. si-a lungit baba gatul din dragoste pt un mos de la azilul de langa ea… iar eu si acum pariez ca e din cauza vremii. Hai intreaba-ma de cand nu am (toti 3) vazut soarele in Essen!

  16. honey said

    No mai baiete, ase t-as pali palme dupa ceafa pana as vedea un post nou, ca tot ii soare si nu mai ai masini de “dezgropat”.
    Nu ceri taste? Nu? Deloc? Nu cred!

  17. parintele2 said

    OOOOOfffffff honey! 😦
    A trebuit sa scrii commentul asta, asa-i? Nu te-ai putut tu abtine si a trebuit sa il scrii…

    Bine, ma apuc iar…

  18. parintele2 said

    OOOOOfffffff honey! 😦
    A trebuit sa scrii commentul asta, asa-i? Nu te-ai putut tu abtine si a trebuit sa il scrii…

    Bine, ma apuc iar…

  19. honey said

    Pai clik azi, clik maine, o luna, doua…daca mai vedeam mult “Adio” picam in depresie, zau.
    Hai, da vina pe mine, nu ma supar. 😀

  20. HubbaBubbabOo said

    Multumesc ca m-ai pus si tu in blogroll. Inteleg ca inca respiri aer wordpressian, ce nu-nteleg e de ce nu mai postezi… Ca scrii asa frumos:p

Leave a comment